Koronaviruksen vaikutus Raision Kameroiden toimintaan


Kuvituskuva, rantakiviä
"Rantakivet", © Mikko Niskanen 2020
 

Pandemian ja Raision kaupungin salliessa (eli nykyisen tiedon mukaan) jatketaan käytäntöä, jota kokeiltiin syksyn viimeisissä kokouksissa: Pidetään kokoukset yhtä aikaa sekä Tornilassa että verkossa Facebookin kokoushuoneessa. Tornilassa on rajoitus max 10 henkilöä kerrallaan, joten toivomme, että mahdollisimman moni osallistuisi verkon kautta. Joka tapauksessa 2-4 hallituksen jäsentä tulee paikalle Tornilaan hoitamaan ”tekniikkaa”, joten tilaa on puolelle tusinalle muita, omalla riskillä paikalle tulevalle jäsenelle.

Facebook-huoneeseen pääset seuran ryhmän kautta kohdasta ”huoneet”. Huone aukeaa viimeistään kokouksen alkaessa, yleensä jo aiemmin. Toivomme, että huoneeseen osallistuvat käyttäisivät kuulokkeita ja mikkiä, jotta äänet eivät kiertäisi. Jos sinulle ei ole kuulokemikrofonia tai handsfreetä puhelimeen, pidä mikrofonisi mykistettynä, kun et puhu.

Kilpailut pyritään järjestämään siten, että vedokset (huom! Kymppikuvissa ei kilpailla enää vuonna 2021!) tulee toimittaa Tornilaan ennen kokouksen alkua – pyrimme siihen, että joku hallituksen jäsen tulee paikalle viimeistään klo 18 eli tuntia ennen kokouksen alkua – tai kilpailusihteerille tätä aiemmin. Heijastettavat eli digikuvat oman kuvakansion kautta – jos sinulla ei vielä ole omaa kuvakansiota, laita mailia raision.kamerat@sksl.fi otsikolla ”haluan oman kuvakansion”. Ohjeet tulevat paluupostissa. Varaa muutama päivä aikaa kansion luomiselle! Kuukausikilpailujen aiheet löytyvät blogista: https://raisionkamerat.blogspot.com/2020/12/vuoden-2021-kilpailukalenteri.html

Mikäli tilojen käyttöön ym tulee muutoksia, niistä tiedotetaan erikseen – seuraa FB-ryhmää, se on nopein ja varmin keino saada tilannepäivitykset!

Käytännön ohje osallistumiseen liittyen: Kuvan koko ja tyyppi: Vain JPEG-tiedostoja, sopiva pakkaus 60% tms. Kuvatiedoston maksimikokox 1 Mb. Kuvan lyhyt sivu 1080 pikseliä, pitkä sivu kuvasuhteen mukaan, kuitenkin max. 1920 pikseliä. Eli maksimissaan ns. Full HD -koko.

Nimeä kuvasi muuttamalla tiedostonimi kuvan nimeksi – nuo DSC1234-nimet ei ole kivoja tuloksia julkaistessa – mutta älä laita nimeen nimimerkkiä tai muuta tunnistetta. Tunnistamme kuvaajan kansion perusteella, ja arvioija ei näe kuvaajan nimeä. Jos et osaa muuttaa kuvatiedoston nimeä, voit myös lähettää sähköpostilla kuvien nimet (ei kuvia!) osoitteeseen raision.kamerat@sksl.fi . Riittää luettelo, jossa on tiedostonimi ja kuvan nimi vierekkäin, esim. IMG1234: Kukka. Vaihdamme sitten arvioitavan kuvan IMG1234.JPG nimeksi ”Kukka.jpg”.

Kommentit