Myrskyn tyrskyt: Aila-myrskyä kuvaamassa 17.9.2020


Loisto merellä
"Loisto merellä" © Tanja Lepistö


Aila-myrsky riepotteli Suomea 17.9.2020. Viisi Raision Kameroiden jäsentä vahvistettuna yhdellä nuorella, autoilevalla valokuvaajalla otti illalla suunnan Pyhärannan Rihtniemeen tavoittelemaan Ailaa, vakaana tarkoituksenaan ikuistaa hänen mahtinsa digitaaliselle medialle.

Myrskyn kuvaajat
© Tanja Lepistö
Kuvauspaikalle tultiin siinä viiden-kuuden välillä, hieman eri reittejä kiertäen, mutta onneksi kaikki pääsivät kohteelle ilman kolhuja. Matkalla toki väisteltiin kaatuneita puita ja kapealla tiellä kaahaavia vastaantulijoita. Perillä puettiin kaikki mukana oleva, tuulta pitävä vaatetus ylle, ja loput laitettiin tuulenpuoleiseen kainaloon.

Seurasi parin tunnin kuvaussessio, jossa vakaata oli vain edellä mainittu tarkoitus, ei niinkään kuvaaminen. Kuvaajat näet liukastelivat märillä kivillä, kompastelivat ruohon kätkemissä koloissa ja kahlasivat merelle "tuoksuvassa" rakkolevässä, kunnes löysivät riittävän ison kiven, jonka suojasta saattoi toivoa saavansa edes kutakuinkin tärähtämättömän kuvan. On luettava yhtä lailla nykyaikaisten kuvanvakaajien kuin kuvaajien taidon ansioksi, että ainakin osa kuvista lopulta läpäisi kriittisen seulan, ja voidaan julkaista.

Tuloksena oli liuta "kehityskelpoista" kuvamateriaalia, ja lopulta kaikki kuvaajatkin pääsivät (ilmeisesti) kotiin, huolimatta Ailan melko hyvästä yrityksestä blokata paluu perinteisellä, kaadetusta kuusesta tehdyllä murroksella. Jos kuvista nyt ei ehkä unohtumattomia tullutkaan, mukana olleet kyllä muistavat, miltä kunnon tuuli meren rannalla voi tuntua.

© Tanja Lepistö

Lopuksi retken kuvasatoa:

 

© Mikko Niskanen

© Seppo Rantala

© Seppo Rantala

© Seppo Rantala

© Mikko Niskanen

© Mikko Niskanen

© Seppo Rantala

© Seppo Rantala


© Tanja Lepistö



© Tanja Lepistö

Kommentit